Ягодов кръмбъл с крем

Дата: 27.03.2013
Източник: Бон Апети
Ягодов кръмбъл с крем
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. пудра захар
120 г краве масло
60 г филирани бадеми
1/2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
50 мл студена вода
за плънката:
500 г крем сирене
300 г заквасена сметана
160 г пудра захар
400 г ягоди
кората от 1 лимон
4 стръка мента
1 есенция ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Ягодов кръмбъл с крем
В блендер се смесват брашното, пудрата захар, бакпулверът, солта, маслото, нарязано на кубчета (трябва да е студено) и филираните бадеми. Всичко се разбива докато се получат трохи. Налива се студената вода и отново се разбива.

 


2
Ягодов кръмбъл с крем 2
С част от тестото се покрива форма за тарт с махащо се дъно, върху него се поставя пергаментова хартия, а отгоре се посипва с морска сол, за да не се деформира при печене.

 


3
Ягодов кръмбъл с крем 3
От останалото тесто с ръце се правят едри трохи, поставят се в плитка тава с пергаментова хартия на дъното. И двете теста се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като времето за печене на трохите е около 15 минути, а за блата за тарта е 15 минути с морска сол и още 15 минути без сол.

 


4
Ягодов кръмбъл с крем 4
Ягодите се нарязват наедро.

 


5
Ягодов кръмбъл с крем 5
С миксер се разбиват крем сиренето и захарта, към тях се прибавят настърганата лимоновата кора, есенцията ванилия и заквасената сметана, като отново се разбърква с миксер закратко. Непосредствено преди сглобяване (за да не оводнят крема) на десерта се добавят и ягодите (малка част се заделят), като се разбърква леко със силиконова лъжица.

 


6
Ягодов кръмбъл с крем 6
Охладената основа за тарт се пълни с ягодовия крем, отгоре се слагат заделените ягоди, накъсаната мента, и се поръсва с трохи от тестото, леко начупени с ръка.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Филаделфия върши перфектна работа като заместител, целта е да е меко :) Така кремът ще стане по-пухкав.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
С какво мога да заместя крем сиренето, защото живея в чужбина и тук има само сирене Филаделфия,което е меко?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта