Празничните сладкиши и дребните сладки са запазен символ на Коледа – времето, когато ароматът на ванилия, топъл шоколад, портокали и лимон се носи из топлия дом. Нашето предложение е тази Коледа забавлението да започне още преди цялото семейство да се е настанило около празничната трапеза. Заредени с много любов и вдъхновение ви предлагаме няколко съвета как да приготвите и украсите коледните сладки и сладкиши.
След това оставете тестото за около 30 минути в хладилник, за да стегне и да не лепне, докато оформяте сладките.
От тази коледна колекция можете да изберете най-подходящото тесто за дребни сладки според вашия вкус.
След като сте готови със замесването, идва ред на сладкото творчество. Глазирането, украсяването и рисуването върху коледните сладки е широко поле за изява и ще зареди всички с много настроение. Тук ще намерите видео идеи за украсяване на сладки:
Съвети за празнична торта
Блатове за торта
Печене
След изпичане идва и моментът на творчество – разрязването на блата, сиропирането, пълненето и украсяването. Тук можете да видите как става най-лесно:
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...