Зимни изкушения



0
72478

Всеки сезон си има свой вкус. Към кулинарните предпочитания на зимата традиционно спадат ястия, приготвени с продукти, които почти не консумираме през по-топлите месеци от годината, защото именно сега е точният момент, да им се насладим.

В свинските крачета
има малко мускули, но пък за сметка на това – голямо количество желатин. В кулинарен план основно се използват за приготвяне на пача, а в индустрията – при производството на желатин. Радват се на голяма почит в азиатската кухня.

Когато са сварени, свинските уши
имат консистенцията на желе, която напомня на много меко сирене, а във вътрешността си, където е хрущялът им, остават хрупкави.

Българите далеч не сме единствените в Европа,
които оценяваме по достойнство вкусовите им качества. В Испания ги пържат и ги сервират като тапас, на почит са и в Португалия. Срещат се и в кухнята на Литва, където ги опушват и ги предлагат като мезе за бира. В Китай пък са истински деликатес – сервират ги варени или задушени, със соев сос или люта паста от чили. Търсенето им там е огромно, така че е много вероятно, в бъдеще, цената на този продукт да се повиши. Популярни са също и в Япония, на Филипините, във Виетнам, както и в южните американски щати.

Чесънът е задължителна и неизменна съставка за приготвяне на повечето специалитети с такъв вид продукти – затова е добре, винаги да имате под ръка подходяща преса за чесън, с която лесно и удобно да го добавите в любимите ястия.

Свинските бузи
със сигурност не са най-популярното парче месо от прасето. Съдържат мазнини и съединителна тъкан. Месото в тях е много крехко, като поради структурата си не е подходящо за бързо готвене, но пък е перфектно за продължително задушаване, т.е. необходимо му е повече време, за да стане с превъзходен вкус, заради който свинските бузи не случайно присъстват в менюто на повечето велики готвачи по света и се сервират в едни от най-скъпите ресторанти.

Необходими са само щипка кулинарно вдъхновение и правилните съдове за готвене.

Свинските опашки
съдържат предимно кости, съединителна тъкан, кожа и малко мускул, а основната им функция е, да обогатят вкуса и да дадат силен аромат на ястието.

Предлагаме ви няколко изпитани рецепти със зимен вкус, а още много други апетитни идеи може да откриете в богатата кулинарна съкровищница на Бон Апети.

Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: