Зимни изкушения


0
71483

Всеки сезон си има свой вкус. Към кулинарните предпочитания на зимата традиционно спадат ястия, приготвени с продукти, които почти не консумираме през по-топлите месеци от годината, защото именно сега е точният момент, да им се насладим.

В свинските крачета
има малко мускули, но пък за сметка на това – голямо количество желатин. В кулинарен план основно се използват за приготвяне на пача, а в индустрията – при производството на желатин. Радват се на голяма почит в азиатската кухня.

Когато са сварени, свинските уши
имат консистенцията на желе, която напомня на много меко сирене, а във вътрешността си, където е хрущялът им, остават хрупкави.

Българите далеч не сме единствените в Европа,
които оценяваме по достойнство вкусовите им качества. В Испания ги пържат и ги сервират като тапас, на почит са и в Португалия. Срещат се и в кухнята на Литва, където ги опушват и ги предлагат като мезе за бира. В Китай пък са истински деликатес – сервират ги варени или задушени, със соев сос или люта паста от чили. Търсенето им там е огромно, така че е много вероятно, в бъдеще, цената на този продукт да се повиши. Популярни са също и в Япония, на Филипините, във Виетнам, както и в южните американски щати.

Чесънът е задължителна и неизменна съставка за приготвяне на повечето специалитети с такъв вид продукти – затова е добре, винаги да имате под ръка подходяща преса за чесън, с която лесно и удобно да го добавите в любимите ястия.

Свинските бузи
със сигурност не са най-популярното парче месо от прасето. Съдържат мазнини и съединителна тъкан. Месото в тях е много крехко, като поради структурата си не е подходящо за бързо готвене, но пък е перфектно за продължително задушаване, т.е. необходимо му е повече време, за да стане с превъзходен вкус, заради който свинските бузи не случайно присъстват в менюто на повечето велики готвачи по света и се сервират в едни от най-скъпите ресторанти.

Необходими са само щипка кулинарно вдъхновение и правилните съдове за готвене.

Свинските опашки
съдържат предимно кости, съединителна тъкан, кожа и малко мускул, а основната им функция е, да обогатят вкуса и да дадат силен аромат на ястието.

Предлагаме ви няколко изпитани рецепти със зимен вкус, а още много други апетитни идеи може да откриете в богатата кулинарна съкровищница на Бон Апети.

Pinterest
Коментари (0)



161 ДУШИ ОНЛАЙН
SuperMag коментира рецептата Чаена лимонада
SuperMag коментира рецептата Портокалова лимонада
SuperMag коментира рецептата Джинджифилова лимонада
SuperMag коментира рецептата Лимонада с джинджифил и мед
SuperMag коментира рецептата Лимонада с диня
SuperMag коментира рецептата Домашно лимончело
SuperMag коментира рецептата Ягодова напитка
Деница се регистрира в сайта.
Ivan Vasilev се регистрира в сайта.
snezka се регистрира в сайта.
Ina Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта