Студена пача

Дата: 01.01.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. свински език
4 бр. свински уши
1 кг свински джолан с кост
1 морков
1 глава лук
1 стрък праз
3 скилидки чесън
1 стрък розмарин
2 дафинови листа
300 г малки кисели краставички
150 г каперси
1 връзка магданоз
3 с. л. дижонска горчица
2 яйца
1/2 с. л. лют сос
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Студена пачаЕзиците, ушите и джоланът се слагат в тенджера заедно с нарязаните наедро морков, лук, праз и чесън. Прибавят се розмаринът и дафиновите листа. Налива се вода, колкото да ги покрие и се вари 4 часа на слаб огън.
2
Студена пача 2След това ушите, езиците и джоланът се изваждат. Бульонът се връща на колтона и се редуцира до 1/3, като се отсранява мазнинаната, която се отделя на повърхността. След това бульонът се прецежда.
3
Студена пача 3Езиците се обелват. Месото от джолана, езиците и ушите се режат на малки кубчета.
4
Студена пача 4Киселите краставички, каперсите и магданозът се наситняват. Малка част се отделя за гарниране, а останалите се смесват с месото. Овкусява се със сол и черен пипер и се добавят 2 с. л. от горчицата. Разбърква се.
5
Студена пача 5В терин се слага фолио за свежо съхранение. Налива се малко бульон, сипва се готовата смес, отново бульон, смес и така, докато свършат. Оставя се в хладилник поне за 4 часа, най-добре за 1 нощ.
6
Студена пача 6Яйцата се сваряват за 3 минути. След това се белят и се пасират с горчицата и лютия сос. Смесват се с отделените каперси, краставички и магданоз.
7
Студена пача 7Теринът се реже на кубчета и се поднася с яйчената смес.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта