Билкови свински котлети с кисело зеле

Дата: 31.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за котлетите:
1 цяло парче свинско, котлетна част (около 1,5 кг)
1 глава лук
50 мл зехтин
1 ч. л. цвят от сол
1/2 ч. л. пипер меланж
за гарнитурата:
3 картофа (500 г)
1,2 кг кисело зеле
1 глава лук
400 г заквасена сметана
2 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. ким
пипер меланж на вкус
200 г сирене „Чедър“
за билковата смес:
1/2 връзка див лук
1/2 връзка магданоз
1 стрък розмарин
170 г крем сирене
1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:
1
Билкови свински котлети с кисело зелеКостите се почистват от останалото по тях месо, като с малко ножче се оголват, а после се увиват с алуминиево фолио, за да не изгорят. Поставя се в тава върху решетка.
2
Билкови свински котлети с кисело зеле 2В тава се поставят шайби лук и отгоре се слага намазаното със зехтин и овкусено със сол и пипер меланж месо. Налива се малко вода, за да не загаря мазнината, която се отделя. Пече се в загрята на 160 градуса с вентилатор фурна за 1 час и още около 30 минути на 230 градуса с вентилатор.
3
Билкови свински котлети с кисело зеле 3През това време се приготвя гарнитурата: картофите се сваряват, обелват се и се охлаждат. Зелето и лукът се режат наситно, а картофите се настъргват на едро ренде.
4
Билкови свински котлети с кисело зеле 4В тава се смесват отцеденото зеле, лукът, картофите, заквасената сметана, горчицата, кимът и счуканият пипер и се разбърква добре. Покрива се с настъргано сирене „Чедър” и се пече в на 160 градуса с вентлатор за около 1 час и 15 минути. След това се охлажда.
5
Билкови свински котлети с кисело зеле 5Дивият лук, листата магданоз и розмаринът се нарязват наситно, а крем сиренето се разбива леко и се смесва с пресования чесън.
6
Билкови свински котлети с кисело зеле 6Месото се изважда от фурната, оставя се леко да почине и се намазва с крем сиренето. Поръсва се с билките и се сервира със зелето.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2013
ПРЕКРАСЕН ВКУС ОПИТАЙТЕ ЩЕ ВИ ХАХЕСА
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта