Гъби с печени чушки и лук

Дата: 01.01.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави лук
4 печени червени чушки от буркан без оцет
50 мл зехтин
1 кг малки кафяви гъби
400 г заквасена сметана
400 мл зеленчуков бульон
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гъби с печени чушки и лукЛукът се реже на полумесеци. Гъбите се почистват и се режат на едри кубчета. Чушката се реже на жулиен.
2
Гъби с печени чушки и лук 2В тиган с незалепващо покритие и дебело дъно се загрява 1/3 от зехтина и в него се запържва лукът. Изважда се.
3
Гъби с печени чушки и лук 3В същият съд се сипва още 1/3 от зехтина и се запържват гъбите. Изваждат се. Сипва се и останалият зехтин се запържват чушките. Връщат се лука и гъбите и се налива бульонът. Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка.
4
Гъби с печени чушки и лук 4След това се сипва сметаната и се дърпа от огъня.
5
Гъби с печени чушки и лук 5Сервира се с накълцан магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2015
Стана уникално вкусно :)
6.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2015
Гарнитурата вдясно е \"Печени картофи с хрупкави трохи\"
5.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2014
Не разполагам с дълбок тиган,затова приготвих ястието в тенджера!Получи се доста сериозно количество.Доста време се приготвяха гъбите и цялата рецепта стана за около час при мен!Бульона,мисля че дойде в повече-стана доста чорбаливо,но и така ще го хапнем!Бон апети!!!!
4.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2014
много е вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2014
Много вкусни, три пъти ги правих един след друг път. Бих намалила количеството на бульона.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта