Гъби с печени чушки и лук

Невероятно вкусно и ароматно
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави лук
4 печени червени чушки от буркан без оцет
50 мл зехтин
1 кг малки кафяви гъби
400 г заквасена сметана
400 мл зеленчуков бульон
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъби с печени чушки и лук
Лукът се реже на полумесеци. Гъбите се почистват и се режат на едри кубчета. Чушката се реже на жулиен.
2
Гъби с печени чушки и лук 2
В тиган с незалепващо покритие и дебело дъно се загрява 1/3 от зехтина и в него се запържва лукът. Изважда се.
3
Гъби с печени чушки и лук 3
В същият съд се сипва още 1/3 от зехтина и се запържват гъбите. Изваждат се. Сипва се и останалият зехтин се запържват чушките. Връщат се лука и гъбите и се налива бульонът. Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка.
4
Гъби с печени чушки и лук 4
След това се сипва сметаната и се дърпа от огъня.
5
Гъби с печени чушки и лук 5
Сервира се с накълцан магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2021
Нещо различно и вкусно.
8.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2021
Много хубавичко става.
7.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2015
Стана уникално вкусно :)
6.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2015
Гарнитурата вдясно е \"Печени картофи с хрупкави трохи\"
5.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2014
Не разполагам с дълбок тиган,затова приготвих ястието в тенджера!Получи се доста сериозно количество.Доста време се приготвяха гъбите и цялата рецепта стана за около час при мен!Бульона,мисля че дойде в повече-стана доста чорбаливо,но и така ще го хапнем!Бон апети!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Силвия се регистрира в сайта.
Emi Slavova се регистрира в сайта.
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: