Зимни азиатски рулца

Вкусна интерпретация на така популярните пролетни рулца
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
36 оризови кори
1 стрък праз
1 червена люта чушка
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
2 средно големи моркова
200 г бяло зеле
200 г червено зеле
1/2 ряпа дайкон
100 г соеви кълнове
50 мл олио
2 с. л. тъмен соев сос
сол и черен пипер на вкус

за пържене:
100 г брашно
1 с. л. царевично нишесте
олио за маслена баня

за соса:
2 с. л. сусамово олио
2 с. л. балсамов оцет
6 с. л. соев сос


Начин на приготвяне:
1
Зимни азиатски рулца
Празът, морковите, червеното зеле, бялото зеле и ряпата се режат на жулиен.
2
Зимни азиатски рулца 2
Кълновете се бланшират във вряща вода и се измивт със студена.
3
Зимни азиатски рулца 3
Чесънът, джинджифилът и чушката се наситняват и се запържват в сгорещеното олио.
4
Зимни азиатски рулца 4
Добавят се и морковите и щом се запържат леко, се слагат двата вида зеле, празът и ряпата. Сипват се и кълновете. Овкусява се със соев сос, сол и черен пипер. Сместа се охлажда.
5
Зимни азиатски рулца 5
Оризовите кори се потапят във вода, щом омекнат, в тях се завива от плънката.
6
Зимни азиатски рулца 6
Брашното се смесва с нишестето и се налива вода, колкото да се получи рядко тесто.
7
Зимни азиатски рулца 7
Рулцата се намазват с тестото и се пържат на маслена баня.
8
Зимни азиатски рулца 8
Продуктите за соса се разбъркват в купа. Рулцата се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: