Фритата „Гръцка салата”

Дата: 08.01.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 яйца
80 г сушени домати (от сухите)
80 г маслини „Каламата“
2 глави червен лук
300 г сирене „Фета“
60 г краве масло
50 мл прясно мляко
1 ч. л. сух риган
1 зелена чушка
1 краставица за гарниране
зехтин „Екстра върджин“ за гарниране
сол и пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Фритата „Гръцка салата”Доматите се заливат с вряла вода, докато омекнат. От маслините се отстраняват костилките.
2
Фритата „Гръцка салата” 2Лукът и чушката се нарязват на шайби и се запържват в маслото. Прибавят се доматите, нарязани на четири, и се посолява.
3
Фритата „Гръцка салата” 3Яйцата се разбиват, смесват се с млякото, сол и черен пипер и сместа се сипва при зеленчуците.
4
Фритата „Гръцка салата” 4Прибавят се 250 г натрошено сирене и маслините. Поръсва се с риган.
5
Фритата „Гръцка салата” 5Фритатата се пече в загрята на 220 градуса за 15 минути. Поръсва се с останалото натрошено сирене.

6
Фритата „Гръцка салата” 6Гарнира се с оформена с белачка краставица и зехтин „Екстра върджин“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта