Рататуй с гриловани зеленчуци

Източник: Anita Mutafova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 14.04.2014
Рататуй с гриловани зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 средно голяма тиквичка
1 средно голям патладжан
2 зелени пиперки
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
5-6 домата (може и от консерва)
сол
лют червен пипер (по желание)
1 с. л. балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Тиквичката и патладжанът се режат на колелеца и се запичат на грил тиган.
2
Лукът и пиперът се режат на полумесеци и се запържват заедно с наситнения чесън.(Аз използвах пресен чесън.)
3
Готовите гриловани зеленчуци се режат на 2 или 4 и се добавят към лука и пипера.
4
Доматите се настъргват или - ако използвате домати от консерва - се пасират и се прибавят към зеленчуците, заедно със солта, лютия пипер и балсамовия оцет.
5
Оставя се на котлона за 5-10 минути, като се разбърква периодично.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: