Рататуй с гриловани зеленчуци

Дата: 14.04.2014
Източник: Anita Mutafova
ТИТЛА: Хоби готвач
Рататуй с гриловани зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 средно голяма тиквичка
1 средно голям патладжан
2 зелени пиперки
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
5-6 домата (може и от консерва)
сол
лют червен пипер (по желание)
1 с. л. балсамов оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичката и патладжанът се режат на колелеца и се запичат на грил тиган.
2
Лукът и пиперът се режат на полумесеци и се запържват заедно с наситнения чесън.(Аз използвах пресен чесън.)
3
Готовите гриловани зеленчуци се режат на 2 или 4 и се добавят към лука и пипера.
4
Доматите се настъргват или - ако използвате домати от консерва - се пасират и се прибавят към зеленчуците, заедно със солта, лютия пипер и балсамовия оцет.
5
Оставя се на котлона за 5-10 минути, като се разбърква периодично.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Valya Prokopieva се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Класически лимонов тарт
SuperMag коментира рецептата Сладкиш с рикота и боровинки
SuperMag коментира рецептата Лятна салата с халуми
SuperMag коментира рецептата Гирос
SuperMag коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
SuperMag коментира рецептата Рамен бургер
SuperMag коментира рецептата Пилешки хапки с бадеми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта