Щрудел с гъби и праз

Хрупкаво тесто, в което е завита ароматна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
3 малки стръка праз
3 с. л. зехтин
4 скилидки чесън
400 г печурки
1/4 връзка магданоз
1/4 ч. л. сух естрагон
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Щрудел с гъби и праз
Чесънът и празът се нарязват наситно. Гъбите се обелват и се нарязват натънко.
2
Щрудел с гъби и праз 2
В съд с дебело дъно се загрява зехтинът и в него се запържват празът и чесънът. След като омекнат, се добавят гъбите.
3
Щрудел с гъби и праз 3
Запържват се леко и се прибавят нарязаният магданоз и естрагонът. Плънката се готви 6-7 минути и се овкусява със сол и черен пипер.

4
Щрудел с гъби и праз 4
Тестото се оставя да се размрази леко и се разточва върху набрашнен плот. Разделя се на два правоъгълника, върху всеки се слага от плънката и краищата на тестото се мажат със зехтин.
5
Щрудел с гъби и праз 5
Затварят се, като двата дълги края се прихлупват навътре, след това се прихлупват и късите страни, за да не изтече плънката.
6
Щрудел с гъби и праз 6
Двата щрудела се слагат в тава върху хартия за печене. Отгоре също се намазват със зехтин и се пекат на 200 градуса, с вентилатор, за 40 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
Супер се получи. Леко наподобява баница с праз :)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2014
Следвах рецептата,но отвътре не се изпече добре.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2014
Невероятно вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: