Зеленчукова лазаня

Италианско-японска рецепта
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Зеленчукова лазаня
 
Необходими продукти:
1 голяма глава лук, обелена и нарязана на парчета
2 червени чушки, изчистени от семките и нарязани
2 тиквички, нарязани
1 патладжан, нарязан
100 гъби, нарязани
2 скилидки чесън, обелени и нарязани
4 с.л. зехтин
250 г чери домати
2 с.л. Кикоман Терияки марината
2 с.л. доматено пюре
6-8 кори лазаня
600 мл плътен сос от сирена
2 с.л. настърган пармезан, чедър и галета
малко пресни листа босилек цели или ситно нарязани

Бон Апети препоръчва:

 


Начин на приготвяне:
1
Италия е истинският дом на пастата. Вегетарианците могат да се наслаждават на удоволствието от апетитната паста, като заменят традиционната Болонезе плънка с апетитни блатове с печени зеленчуци.
1. Предварително загрейте фурната до 200 градуса. Сложете лука, чушките, тиквичките, патладжана, гъбите и чесъна в плитка тава и залейте с олио.

2. Печете 30 минути, като разбърквате зеленчуците периодично. Добавете доматите и печете още 15-20 минути или докато зеленчуците започнат да се запичат.

3. Смесете маринатата и доматеното пюре и ги изсипете при зеленчуците. Отсипете половината в голям, правоъгълен, термоустойчив съд. Покрийте с половината кори и половината от соса със сирена.

4. Наредете на слоеве останалите зеленчуци, корите и соса, и поръсете със сирената и галетата. Печете 40 минути или докато стане златисто. Гарнирайте с пресен босилек преди да поднесете.

Съвет:
Можете да използвате големи домати, нарязани на дебели парчета, вместо чери домати. Ако предпочитате, махнете ципата на доматите като се изпекат.

Варианти:
Опитайте да добавите бланширан праз, нарязана целина или артишок към вече готовото ястие или разбъркайте с нарязан и сварен спанак, когато извадите зеленчуците от фурната.



Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2016
какъв е този сос от сирена? рецепта? може ли бешамел с някакво сирене примерно...
2.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2015
Строхотно :)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2014
Много вкусно стана, въпреки че нямах якитори сос.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: