Каша от печен пипер със сирене

Дата: 06.02.2014
Източник: Elitsa Karaivanova
ТИТЛА: Чирак
Каша от печен пипер със сирене
 
Необходими продукти:
8-10 броя печени червени чушки
6-7 с. л бяло брашно
1 л прясно мляко
1/2 пакетче краве масло
150-200 г краве сирене
на вкус сол
50-60 г олио за препичане на брашното
 

Начин на приготвяне:
1
Изпечените червени пиперки се нарязват на парченца, запържват се в олио за 3-4 минути.
В отделен съд (дълбок тиган или тенджерка с незалепващо дъно) запържваме брашното до златисто, след което добавяме постепенно студено мляко към него и бъркаме до получаването на гъста кашичка (подобна на гъста боза).
Добавяме запържените чушки, червен пипер, сол на вкус.
Оставяме да покъкри на слаб котлон, докато се сгъсти.
Отстраняваме от котлона, добавяме краве масло и натрошеното сиренце!

Бон Апети!

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


207 ДУШИ ОНЛАЙН
Галина Георгиева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Мъфини с шоколад
Мария се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Чийзкейк с тиква и шоколад
Северина коментира рецептата Баница със спанак
Марина Георгиева коментира рецептата Чийзкейк с тиква
milenka коментира рецептата Какаов кекс с ванилов крем
Alexandra Voleva се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Тиан от тиквички с яйца
Вероника Постолова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта