Каша от печен пипер със сирене

Източник: Elitsa Karaivanova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.02.2014
Каша от печен пипер със сирене
 
Необходими продукти:
8-10 броя печени червени чушки
6-7 с. л бяло брашно
1 л прясно мляко
1/2 пакетче краве масло
150-200 г краве сирене
на вкус сол
50-60 г олио за препичане на брашното


Начин на приготвяне:
1
Изпечените червени пиперки се нарязват на парченца, запържват се в олио за 3-4 минути.
В отделен съд (дълбок тиган или тенджерка с незалепващо дъно) запържваме брашното до златисто, след което добавяме постепенно студено мляко към него и бъркаме до получаването на гъста кашичка (подобна на гъста боза).
Добавяме запържените чушки, червен пипер, сол на вкус.
Оставяме да покъкри на слаб котлон, докато се сгъсти.
Отстраняваме от котлона, добавяме краве масло и натрошеното сиренце!

Бон Апети!

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: