Пастицио с пилешко

Дата: 08.01.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста (червени лингуини)
800 г пилешки пържоли от бут
300 г кашкавал
1 ч. л. риган
2 глави лук
2 скилидки чесън
150 г топено сирене
250 мл животинска сметна
100 мл бяло вино
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пастицио с пилешко Лукът и чесънът се наситняват. Кожата на пилешките бутчета се маха и месото се нарязва на малки кубчета.
2
Пастицио с пилешко  2В зехтина се запържва месото, добавя се лукът и щом леко омекне, се слага и чесънът. Сипва се виното и след като течността се изпари, се налива сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да се сгъсти.
3
Пастицио с пилешко  3Пастата се вари в 5 л подсолена вода, докато стане ал денте, отцежда се и се полива с малко зехтин.
4
Пастицио с пилешко  4В тава се слага половината от пастата, отгоре се поставя сосът с месото, след това настърганото топено сирене и останалата паста. Накрая се настъргва и кашкавалът и се поръсва с риган.
5
Пастицио с пилешко  5Пече се в загрята на 180 градуса с вентилатор за 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
вкусно се получи
7.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2014
Много вкусно пастицио! Следващият път обаче ще заменя лингуините с фусили или пене ригате, за да се яде по-лесно и да не се руши толкова.
6.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
Много вкусно се получи, уж е паста като паста, но не съвсем, от печенето във фурната ароматите се смесват много по-добре.
5.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2014
Много вкусна и лесна рецепта. Но не успях да намеря червени лингуини и затова използвх бели. Може би изгубих малко от вида, но вкусът беше страхотен.
4.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2014
Сготвих го тази вечер много сме доволни, е малко промених рецептата,направих го с обикновени спагети но както са горещи ги подправих с доматено пюре и кетчуп а и отгоре поръсих и с босилек
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта