Странджански саченик

Интересен и нестандартен специалитет
Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно
10 г жива мая
200 мл прясно мляко
1 яйце
1 щипка сол
сланина за намазване

за плънката:
150 г сланина
4 глави лук
1 щипка сол

за сиропиране:
100 мл вода
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Странджански саченик
В купа се смесват брашното, солта и яйцето.
2
Странджански саченик 2
Маята се размива в затопленото мляко и се налива към останалите продукти.
3
Странджански саченик 3
Прибавят се и 300 мл топла вода. Замесва се рядко тесто и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
4
Странджански саченик 4
С черпак се гребва от тестото и в намазан със сланина тиган се изпичат 8 катми.
5
Странджански саченик 5
Лукът се реже на полумесеци, слага се в съд с щипка сол и се похлупва. Готви се на тих огън, докато омекне.
6
Странджански саченик 6
Сланината се реже на тънко, прибавя се към лука и се готви, докато мазнината се разтопи и се получат пръжки.
7
Странджански саченик 7
Катмите се подреждат една върху друга в тава, като между тях се ръси от плънката.
8
Странджански саченик 8
В съд се слагат захарта и 100 мл вода, и се готви, докато се получи лек захарен сироп.
9
Странджански саченик 9
Тортата от катми се полива със захарен сироп и се оставя да се напои.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: