Тоскански хляб

Перфектен резултат с малко продукти
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
550 г брашно (+ за размесване)
30 мл зехтин „Екстра върджин“
1 пакетче суха мая (7 г)
1 ч. л. захар
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Тоскански хляб
Около 300 мл топла вода се смесва със захарта и маята. Разбърква се.
2
Тоскански хляб 2
Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче и се налива водата с маята.
3
Тоскански хляб 3
Добавя се и зехтинът.
4
Тоскански хляб 4
Замесва се тесто и се оставя да втаса.
5
Тоскански хляб 5
Тестото се оформя като хляб и отново се оставя да втаса. После по повърхността му се правят прорези.
6
Тоскански хляб 6
Пече се 15 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор.
7
Тоскански хляб 7
След това температурата се намалява на 180 градуса и хлябът се пече още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2023
Тоскански хляб с българска мерудия :)
10.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2018
Много бърз и вкусен хляб, следващия път бих сложила повече сол. Така се получи леко сладникав.
9.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2018
Бърз и лесен вариант за много вкусен домашноприготвен хляб. Приготвяла съм го и с различни зеленчуци в комбинация, също се получава прекрасно, много цветен и безкрайно вкусен.
8.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2016
Невероятно вкусен и перфектно изпечен
7.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: