С нетърпение очакваме хубавото време, за да запалим огъня, без значение дали това ще е на двора, на някое прохладно местенца за пикник или пък на къмпинг близо до морето.
Няма по-добро време за барбекю парти от дългите топли летни вечери. И когато сред наздравици и смях из въздуха започне да се разнася опушен аромат, идва и най-сладкият момент – радостното очакване на опечените на огъня месо и зеленчуци.
Майсторите на скарата знаят обаче, че за де получат сочно, крехко и вкусно парче месо, трябва предварително да се погрижат – да го мариноват. Чрез мариноването продуктите не само, че не се изсушават, но и стават по-богати на вкусове и аромати, по-сочни и крехки.
Как да направим истински добра марината?
И какво не бива да правим, за да не развалим всичко?
Предлагаме ви 6 рецепти, които със сигурност ще се превърнат в звездите на лятното парти около огъня, а и вие покрай тях.
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...