Питки на грил

Дата: 21.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г брашно
21 г прясна мая (1/2 кубче)
2 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
за намазване:
125 г краве масло (със стайна температура)
2 стръка пресен лук
1 ч. л. самардала
1 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Питки на грилМаята и захарта се разтварят в 50 мл топла вода. Поръсва се с щипка брашно и маята се оставя да шупне.
2
Питки на грил 2Останалото брашно разбърква със солта. Наливат се зехтинът, 300 мл вода и шупналата мая.
3
Питки на грил 3Замесва се меко тесто, меси се около 10 минути. Оставя се да втаса.
4
Питки на грил 4След това тестото се разделя на 8 топки и отново се оставя втаса. Топките се разтеглят с намазнени ръце, като се оформят питки.
5
Питки на грил 5Прехвърлят се върху хартия за печене и се оставят да втасат. Питките се пекат на грил до златисто от всяка страна.
6
Питки на грил 6Маслото се разбърква с наситнения пресен лук, самардалата и ригана.
7
Питки на грил 7Топлите питки се намазват с ароматното масло.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2017
Станаха страхотни независимо ,че са на грил тиган
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ирина сготви Лазаня
Кали Сотирова се регистрира в сайта.
Asen Zhivkov се регистрира в сайта.
Дидка се регистрира в сайта.
lorreta_28 се регистрира в сайта.
Nadejda Angelova публикува рецептата Катми
Teodora Mladenova се регистрира в сайта.
Stefani Ruseva се регистрира в сайта.
Denislava Karaminkova се регистрира в сайта.
Rosi Hristova се регистрира в сайта.
Dimitar Stoyanov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта