Питки на грил

Дата: 21.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г брашно
21 г прясна мая (1/2 кубче)
2 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
за намазване:
125 г краве масло (със стайна температура)
2 стръка пресен лук
1 ч. л. самардала
1 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Питки на грилМаята и захарта се разтварят в 50 мл топла вода. Поръсва се с щипка брашно и маята се оставя да шупне.
2
Питки на грил 2Останалото брашно разбърква със солта. Наливат се зехтинът, 300 мл вода и шупналата мая.
3
Питки на грил 3Замесва се меко тесто, меси се около 10 минути. Оставя се да втаса.
4
Питки на грил 4След това тестото се разделя на 8 топки и отново се оставя втаса. Топките се разтеглят с намазнени ръце, като се оформят питки.
5
Питки на грил 5Прехвърлят се върху хартия за печене и се оставят да втасат. Питките се пекат на грил до златисто от всяка страна.
6
Питки на грил 6Маслото се разбърква с наситнения пресен лук, самардалата и ригана.
7
Питки на грил 7Топлите питки се намазват с ароматното масло.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2018
Пекох ги на фурна с вентилатор, но пак станаха уникално вкусни!
2.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2017
Прекрасни са! В нашето семейство обожаваме самардала.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2017
Станаха страхотни независимо ,че са на грил тиган
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта