Катмер

Сладка баница с шамфъстъци и маскарпоне
Източник: Бон Апети
Дата: 09.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 фини точени кори
100 г сирене „Маскарпоне“
60 г шамфъстъци
50 г краве масло
30 г кафява захар (+ за поръсване)
мед за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Катмер
Маслото се разтопява.
2
Катмер 2
Две кори се мажат с масло и се поставят една върху друга.
3
Катмер 3
Върху тях се разпределя маскарпонето, като в краищата се оставят по 2 см непокрити. Поръсват се със захарта и част от наситнените шамфъстъци, а останалите се заделят за декорация.
4
Катмер 4
Покрива се с другите 2 кори, също намазани с масло. Краищата на корите се подгъват навътре.
5
Катмер 5
Баницата се прехвърля в тава с незалепващо покритие. Поръсва се със захар. Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 7 минути – до златисто.
6
Катмер 6
Нарязва се на квадрати и се поръсва със заделените шамфъстъци. Сервира се с мед.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2023
Много лесно се приготвя,а е уникално вкусно и леко за хапване.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: