Котидж хляб без месене

Дата: 11.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
225 г брашно
45 г ръжено брашно
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
за предварителното тесто:
280 г брашно
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. суха мая
 

Начин на приготвяне:
1
Котидж хляб без месенеВ брашното за предварителното тесто се разбъркват солта и маята. Наливат се 170 мл вода и пак се разбърква. Оставя се да втаса на стайна температура за около 30 минути.
2
Котидж хляб без месене 2След това се прибира в хладилник за една нощ, покрито с фолио за свежо съхранение. Изважда се 1 час преди използване, за да се темперира.
3
Котидж хляб без месене 3Предварителното тесто се разбърква със 170 мл вода и маята.
4
Котидж хляб без месене 4Наръсват се двата вида брашно и солта и пак се разбърква. Оставя се да втаса за 90 минути, като на всеки 20 минути се разбърква.
5
Котидж хляб без месене 5От 2/3 от тестото се оформя топка, върху която се прави разрез във формата на кръст. Останалото тесто също се оформя на топка. Отново се прави разрез и се поставя върху по-голямата топка с разреза надолу.
6
Котидж хляб без месене 6Хлябът се притиска силно с пръсти в средата, така че да се стигне до плота. Оставя се да втаса за 15 минути.
7
Котидж хляб без месене 7Във фурна, включена на 200 градуса с вентилатор се поставя тенджера с дебело дъно с капак. Трябва да се загрее много добре. Хлябът се прехвърля в тенджерата.
8
Котидж хляб без месене 8Похлупва се и се пече 30 минути. След това капакът се маха и хлябът се допича за още около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2017
Може ли да се пече в иена
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта