Азиатски памучен кейк

Сладка екзотика
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
100 г подсладено кондензирано мляко
100 г брашно
80 г захар
70 г краве масло
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Азиатски памучен кейк
Шест от яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Останалите две се разбиват с жълтъците.
2
Азиатски памучен кейк 2
Маслото се загрява в касерола, сипва се брашното и се пържи до златисто.
3
Азиатски памучен кейк 3
Отстранява се от котлона и се смесва с кондензираното мляко.
4
Азиатски памучен кейк 4
Добавят се и разбитите с две цели яйца жълтъци.
5
Азиатски памучен кейк 5
Белтъците и захарта се разбиват на сняг и се ароматизират с ванилията.
6
Азиатски памучен кейк 6
Внимателно се разбъркват със сместа с жълтъци.
7
Азиатски памучен кейк 7
Форма за торта се покрива с пергаментова хартия и в нея се изсипва тестото. Формата се облича с алуминиево фолио отвън.
8
Азиатски памучен кейк 8
Сладкишът се пече на водна баня в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 50 минути. Оставя се да се охлади във фурната.
9
Азиатски памучен кейк 9
Прибира се в хладилник поне за 6 часа. Поднася се с конфитюр от сини сливи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: