Палачинки с месо с мексикански привкус

Вкусна и бърза закуска
Източник: Лъки
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.07.2017
Палачинки с месо с мексикански привкус
 
Необходими продукти:
за палачинките:
250 г брашно
3 яйца
400 мл прясно мляко
1 с. л. олио
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар

за плънката:
1 глава лук
1 чушка
300 г пилешко месо
100 г шунка
1 кочан царевица
50 г сусам
200 г топено сирене
100 мл сметана
100 г сирене „Бри“


Начин на приготвяне:
1
Първо правим сместа за палачинките, като в купа слагаме брашното, яйцата, прясното мляко, олиото, солта и захарта, след това смесваме всички продукти, като разбъркваме, до хомогенизиране и пържим палачинки.
2
Приготвяме плънката, като в тиган слагаме да се запържат лука и чушките, нарязани на дребно. Веднага след това добавяме пилешкото месо и отделените от кочана царевични зърна. Следват нарязаната на ситно шунка, топеното сирене и сусамът.
3
Преди плънката да е напълно готова слагаме сметаната, като разбъркваме и настъргваме сиренето „Бри“.
4
Дърпаме сместа от огъня, слагаме от плънката, завиваме палачинки и хапваме.


Съвет:
Внимавайте със сметаната, за да не стане сместа за плънката много течна - тя трябва да е гъста, за да не изтича от палачинките.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2020
Вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2017
Радвам се че са ви харесали :)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2017
Станаха страхотни
1.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2017
Много бъза и вкусна закуска
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: