Солена торта в мексикански стил

Пъстра, атрактивна и много вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 бр. пшенични тортили (26 см)
400 г червен боб от консерва
400 г заквасена сметана
300 г сирене „Чедър“
300 г пилешко филе
175 г крем сирене
50 г чушки „Халапеньо“ (от буркан, нарязани)
50 г царевица от консерва
60 мл зехтин (+ за намазване)
2 скилидки чесън
1 връзка кориандър
1 белен домат
1 глава лук
1 ч. л. кимион на зърна
сол и черен пипер на вкус

за гуакамолето:
2 бр. авокадо
2 стръка кориандър
1 скилидка чесън
1/2 малка глава червен лук
1 лайм
сол на вкус

за гарниране:
50 г заквасена сметана
50 г чери домати
4 стръка кориандър


Начин на приготвяне:
1
Солена торта в мексикански стил
Пилешкото филе се намазва със зехтин, овкусява се със сол и черен пипер и се изпича на грил тиган, от двете страни, до готовност. Трябва да е остане сочно.
2
Солена торта в мексикански стил 2
Охлажда се и се нарязва на малки кубчета.
3
Солена торта в мексикански стил 3
Лукът се реже на кубчета и се запържва в зехтина.
4
Солена торта в мексикански стил 4
Щом омекне, се прибавят доматът, нарязан на кубчета, накълцаните чушки „Халапеньо“ и отцедените боб и царевица.
5
Солена торта в мексикански стил 5
Подправя се със счукан кимион, сол и черен пипер. Оставя се да се охлади и се смесва с пилето.
6
Солена торта в мексикански стил 6
Заквасената сметана и крем сиренето се разбъркват. Овкусяват се със сол, стрития на паста чесън и наситнения кориандър.
7
Солена торта в мексикански стил 7
Сиренето чедър се настъргва.
8
Солена торта в мексикански стил 8
Тортата се оформя с помощта на ринг за торта с диаметър 26 см. Поставя се една тортила, маже се с крема от сирене, разпределя се част от плънката и се поръсва с настърган чедър.
9
Солена торта в мексикански стил 9
Така се подрежда цялата торта, завършва се с тортила. Покрива се с прозрачно фолио, за да не изсъхва, и се прибира в хладилник за 4 часа.
10
Солена торта в мексикански стил 10
Авокадото се почиства и се намачква с вилица. Прибавят се стритият на паста с малко сол чесън, както и наситнените лук и кориандър. Гуакамолето се посолява и се овкусява със сок от лайм.
11
Солена торта в мексикански стил 11
Охладената торта се маже със сметана.
12
Солена торта в мексикански стил 12
Украсява се с гуакамоле, нарязани чери домати и листа кориандър.
13
Солена торта в мексикански стил 13
Нарязва се и се поднася с останалото гуакамоле.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2022
Много вкусна, цветна и различна.
2.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2020
Много вкусно и бързо:)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2019
Разкошотия!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: