Чийзкейк баклава

Дата: 27.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
250 г обикновени бисквити с масло
100 г краве масло
за чийзкейка:
800 г крем сирене
150 г захар
1 с. л. сок от лимон
1 ванилия
4 яйца
за баклавата:
100 г орехи
50 г захар
100 г краве масло
1/2 ч. л. канела
10 точени кори
за сиропа:
100 г захар
100 мл вода
 

Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк баклаваБисквитите се натрошават и се смесват с маслото за основата.
2
Чийзкейк баклава 2Разпределя се по дъното на форма за печене с махащо се дъно. Пече се за 10 минути в загрята на 180 градуса фурна и се охлажда.
3
Чийзкейк баклава 3С мискер закратко се разбиват сиренето и захарта. Ароматизира се с лимоновия сок и ванилията и едно по едно се добавят яйцата.
4
Чийзкейк баклава 4Сместа се изсипва върху основата и се заравнява.
5
Чийзкейк баклава 5Орехите се натрошават и се смесват с 50 г разтопено масло, захарта и канелата. Сместа се поръсва върху крема.
6
Чийзкейк баклава 6Корите се изрязват с формата и големината на формата за печене.
7
Чийзкейк баклава 7Слагат се една върху друга, като всяка се намазва с останалото разтопено масло. Поставят се върху чийзкейка. Десертът се пече за 1 час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
8
Чийзкейк баклава 8От захарта се сипва във водата и сместа се кипва. Сиропът се оставя да се охлади.
9
Чийзкейк баклава 9Все още горещият десерт се полива със сиропа. Оставя се да се охлади 1 нощ преди да се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2015
Страшно много ми хареса този десерт
7.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Здравейте, предвид вкусовите предпочитания на семейството по отношение на десертите, в този случай просто се пропуска баклавата и имате вкусен чийзкейк.
6.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Нищо му няма на обикновеното и ценово по-достъпно обикновено крема-сирене. С добавянето на премерено количество пудра захар - става крем \"та дрънка\" :) За съжаление у дома не ядеме сиропирани сладкиши - в случая баклава. Това не значи, че този сладкиш не е хубав - напротив! Просто нашият вкус е по-различен. Та въпросът ми е - ще се получи ли нещо ако прескоча баклавата? С какво мога да я заменя? То ще се получи съвсем друго, ама все пак - дайте вариант, моля!
5.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
4.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2013
Страшно много ни хареса този десерт и пак ще се прави.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


333 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта