Гювеч с шилешко по кумитски

Дата: 29.12.2007
Източник: Бон Апети
Гювеч с шилешко по кумитски
 
Необходими продукти:
200 г шилешко месо
1 ч. л. чубрица
1 с. л. свинска мас
1 ч. л. мед
1/2 в. ч. червено вино
2 дафинови листа
2-3 стръка магданоз
1 кубче пилешки бульон
1 глава лук
2 скилидки чесън
3-4 картофа
1 буркан консервиран гювеч (600 г)
100 г суджук
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гювеч с шилешко по кумитскиКартофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и се слагат в глинен гювеч заедно с нарязаната глава лук.
2
Гювеч с шилешко по кумитски 2Сипват се консервираният гювеч и нарязаното на кубчета шилешко месо.
3
Гювеч с шилешко по кумитски 3Подправя се с черен пипер, сол, чубрица и дафинов лист. Налива се виното, сипва се медът и се стрива кубчето пилешки бульон.
4
Гювеч с шилешко по кумитски 4Добавят се свинската мас и нарязаните наситно чесън и магданоз. Разбърква се добре.
5
Гювеч с шилешко по кумитски 5Отгоре се подрежда нарязаният на дебели филии суджук. Гювечът се похлупва и се пече във фурна 3-4 часа на умерена температура (150 градуса).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта