Гювеч с шилешко по кумитски

Гости: Христо Гърбов и Любо Нейков
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2007
Гювеч с шилешко по кумитски
 
Необходими продукти:
200 г шилешко месо
100 г суджук
1 буркан консервиран гювеч (600 г)
3-4 картофа
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 кубче пилешки бульон
2-3 стръка магданоз
2 дафинови листа
1/2 в. ч. червено вино
1 ч. л. мед
1 с. л. свинска мас
1 ч. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гювеч с шилешко по кумитски
Картофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и се слагат в глинен гювеч заедно с нарязаната глава лук.
2
Гювеч с шилешко по кумитски 2
Сипват се консервираният гювеч и нарязаното на кубчета шилешко месо.
3
Гювеч с шилешко по кумитски 3
Подправя се с черен пипер, сол, чубрица и дафинов лист. Налива се виното, сипва се медът и се стрива кубчето пилешки бульон.
4
Гювеч с шилешко по кумитски 4
Добавят се свинската мас и нарязаните наситно чесън и магданоз. Разбърква се добре.
5
Гювеч с шилешко по кумитски 5
Отгоре се подрежда нарязаният на дебели филии суджук. Гювечът се похлупва и се пече във фурна 3-4 часа на умерена температура (150 градуса).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: