Пепър стек от крокодил

Тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2007
Пепър стек от крокодил
 
Необходими продукти:
250 г филе от крокодил (телешко филе)
3-4 с. л. едро счукан пипер
30 мл уиски
4 с. л. олио
2 с. л. червено вино
1 с. л. сос "Уорчестър"
1 ч. л. чеснова сол
1 ч. л. горчица
1/2 ч. л. розмарин
черен пипер на вкус
1/2 глава лук
30 г масло
100 мл пилешки бульон
30 мл бренди
1 ч. л. къри
2 с. л. уиски
2 с. л. червено вино
млян черен пипер и сол на вкус
едро счукан черен пипер



Начин на приготвяне:
1
Пепър стек от крокодил
Месото се нарязва на котлети и се начуква.
2
Пепър стек от крокодил 2
Продуктите за маринатата се смесват в дълбок съд.
3
Пепър стек от крокодил 3
Котлетите се слагат в получената смес и се оставят да престоят 3 минути.
4
Пепър стек от крокодил 4
Лукът се нарязва наситно и се запържва в маслото, докато омекне.
5
Пепър стек от крокодил 5
Подправя се с черен пипер и сол, наливат се червеното вино, уискито и овкусеният с къри бульон. Сосът къкри, докато се сгъсти.
6
Пепър стек от крокодил 6
Едро счуканият пипер се запича в сух тиган, след което се залива с брендито. Сипва се готовият сос, разбърква се и се сваля от котлона.
7
Пепър стек от крокодил 7
Маринованите котлети се овалват в едро счукания пипер и се изпичат с малко олио.
8
Пепър стек от крокодил 8
Месото се залива със соса, гарнира се със зеленчуци по избор и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: