Калкан по шабленски

Дата: 17.12.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г калкан
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
брашно за паниране
2-3 дафинови листа
1 стрък девесил
1 лимон
2 моркова
2 картофа
250 мл прясно мляко
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка целина
 

Начин на приготвяне:
1
Калкан по шабленскиКалканът се накисва в прясното мляко, след това се овалва в брашно и се пържи.
2
Калкан по шабленски 2Морковите се настъргват на ренде и се сипват при рибата.
3
Калкан по шабленски 3Добавя се наситненият девесил.
4
Калкан по шабленски 4Отгоре се слагат обелените и нарязани на пръчици картофи.
5
Калкан по шабленски 5Подправя се с черен пипер, сол и дафинови листа.
6
Калкан по шабленски 6Налива се топла вода, колкото да покрие продуктите, и ястието се оставя да къкри на тих огън около 20 минути. Сервира се с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Maria Boyadjieva се регистрира в сайта.
Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта