Пържена риба със сладко-кисел чили сос

Тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2007
Пържена риба със сладко-кисел чили сос
 
Необходими продукти:
1 цяла плоска риба (500-600 г)
12-15 скилидки чесън
6 люти чушки
2 с. л. рибен сос
1 с. л. пюре от тамаринд (шипков мармалад и щипка лимонтуз
1 с. л. палмова захар (пчелен мед)
олио за пържене
пресен кориандър за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Пържена риба със сладко-кисел чили сос
По повърхността на рибата се правят дълбоки успоредни разрези.
2
Пържена риба със сладко-кисел чили сос 2
Посолява се и се пържи в маслена баня около 15 минути.
3
Пържена риба със сладко-кисел чили сос 3
Скилидките чесън и нарязаните люти чушки се стриват в хаванче.
4
Пържена риба със сладко-кисел чили сос 4
Сместа се запържва за 30 секунди в 2 с. л. от олиото, в което е пържена рибата.
5
Пържена риба със сладко-кисел чили сос 5
Прибавят се рибният сос и палмовата захар.
6
Пържена риба със сладко-кисел чили сос 6
Пюрето от тамаринд се накисва във вода, след това се претрива през цедка и течността се сипва при зеленчуците.
7
Пържена риба със сладко-кисел чили сос 7
Сосът се разбърква добре и се вари около минута.
8
Пържена риба със сладко-кисел чили сос 8

Рибата се поднася върху листо зелена салата, полива се с готовия сос и се гарнира с пресен кориандър.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: