Маринован октопод с каперси и сушени домати

В ръцете на опитен готвач месото на октопода се превръща в съперник на омарите...
Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 октопод (1кг)
7-8 мариновани сушени домата
1 ч. ч. зехтин
1 с. л. каперси
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. сух риган
бял пипер и сол на вкус
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Маринован октопод с каперси и сушени домати
Изчистеният от вътрешностите октопод се потопява в тенджера с вряла вода за 10 секунди.
2
Маринован октопод с каперси и сушени домати 2
След това се изважда и се поставя в съд със студена вода. Процесът се повтаря два пъти.
3
Маринован октопод с каперси и сушени домати 3
Октоподът се сварява за около 1 час. Готов е, когато при набождане с вилица тя влиза леко (като в сирене или в кашкавал).
4
Маринован октопод с каперси и сушени домати 4
Маринованите домати се нарязват на ивички и се слагат в купа заедно с каперсите.
5
Маринован октопод с каперси и сушени домати 5
Заливат се с отцедения сок от лимон, посоляват се на вкус и се подправят с копър, риган, сух чесън, бял пипер и зехтин. Разбъркват се добре.
6
Маринован октопод с каперси и сушени домати 6
Докато е топъл, свареният октопод се нарязва на средно големи парчета.
7
Маринован октопод с каперси и сушени домати 7
Парчетата се поставят в маринатата, отлежават минимум 6 часа и се сервират заедно с нея.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.07.2020
Така приготвен октоподът става за салати, паста и всякакви други комбинации.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: