Кай пад нам

Ориз с наденица - тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2007
Кай пад нам
 
Необходими продукти:
1 сурова наденица
1 ч. л. захар
1-2 с. л. рибен сос
4-5 с. л. соево олио
1 морков
1 люта чушка
1 стрък пресен лук
1 яйце
200 г сварен ориз
3-4 щипки натриев глутамат


Начин на приготвяне:
1
Кай пад нам
Соевото олио се загрява в уок и яйцето се пържи 30 секунди, като се бърка. Прибавят се нарязаната наденица и наситнената люта чушка и се запържват 1-2 минути.
2
Кай пад нам 2
Сипват се свареният ориз, настърганият морков и наситненият стрък пресен лук.
3
Кай пад нам 3
Оризът се овкусява с рибен сос, захар и натриев глутамат.
4
Кай пад нам 4
Пържи се на слаб огън 2-3 минути, като се бърка непрекъснато.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: