Су ки

Свинско със зеленчуци в пликче - тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2007
Су ки
 
Необходими продукти:
150 г свинско месо
200 мл бульон от свинско месо (от пилешко)
100 г оризови спагети
1 яйце
1 шепа киселец (спанак)
3-4 листа китайско зеле
1 стрък целина
1 стрък лук
1 с. л. рибен сос
1 с. л. соев сос
2 ч. л. захар
1 ч. л. натриев глутамат
чили сос на вкус


Начин на приготвяне:
1
Су ки
Бульонът се налива в сгорещен уок.
2
Су ки 2
Слага се нарязаното на малки парчета свинско месо и се овкусява с рибен и соев сос.
3
Су ки 3
Прибавят се нарязаните наедро китайско зеле, киселец, целина и лук.
4
Су ки 4
Ястието се подправя с натриев глутамат, захар и чили сос на вкус. Разбърква се и се вари още около минута.
5
Су ки 5
Чупи се яйцето и се сипват предварително накиснатите в студена вода и отцедени оризови спагети.
6
Су ки 6
Любопитно: Ако поръчате ястието за вкъщи, тайландският готвач ще го сипе в пликче през широка фуния и към него ще ви предложи пликче с чили сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: