Картофи "Съкровище от Андите"

Южноамериканско ястие с картофи, подлютен зеленчуков сос, козе сирене и ароматни подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг сварени картофи
200 г козе сирене
2 червени чушки
1 зелена люта чушка
1 морков
2-3 стръка пресен лук
1 глава лук (200 г)
1 к. ч. прясно мляко
2 филии хляб
5 дафинови листа
5 с. л. царевично олио
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л. куркума
2 ч. л. риган
1 ч. л. кимион



Начин на приготвяне:
1
Картофи
Морковът се почиства и се настъргва. Кромидът и чушките се нарязват на малки парчета, сварените и обелени картофи – на колелца.
2
Картофи
Олиото се загрява в малка тенджера, сипват се лукът и морковът, подправят се с дафиновите листа и се запържват за 2-3 минути.
3
Картофи
След това дафиновите листа се изваждат, зеленчуците се поръсват с червен пипер, куркума, риган и кимион и се посоляват на вкус.
4
Картофи
Добавят се чушките и се наливат 2 ч. ч. гореща вода. Сосът се разбърква и се оставя да покъкри 10 минути.
5
Картофи
Филиите хляб се накисват в прясното мляко, след което се намачкват и се прибавят към соса, за да се уплътни.
6
Картофи
Сосът се сипва в тавичка, отгоре се подреждат картофите и се покриват с настърганото сирене. Ястието се пече във фурна 15-20 минути при температура 220 градуса. При сервиране се поръсва с наситнен пресен лук и се гарнира с люта чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: