Супа от червена леща с маслинени кротончета

Европейска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ч. ч. червена леща
2-3 с. л. зехтин
3 филийки хляб
сокът от 1/2 лимон
1 - 1 1/2 ч. л. сух джоджен
1-2 с. л. наситнен магданоз
2-3 с. л. зехтин
1 глава лук
1-2 картофа (200г)
2 домата
2-3 скилидки чесън
1-2 с. л. пастет от маслини


Начин на приготвяне:
1
Супа от червена леща с маслинени кротончета
Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета, лукът се наситнява. Сипват се в тенджера с 1 ч. ч. вряща вода и се задушават около 15 минути.
2
Супа от червена леща с маслинени кротончета 2
Доматите се почистват, нарязват се на осминки и се слагат в тавичка заедно с нарязаните скилидки чесън. Поливат се със зехтин, посоляват се и се пекат 15-20 минути на най-горното ниво на фурната при температура 200-220 градуса.
3
Супа от червена леща с маслинени кротончета 3
Изпечените домати се почистват от ципата, намачкват се и се прибавят в тенджерата при вече омекналите картофи.
4
Супа от червена леща с маслинени кротончета 4
Зеленчуците се задушават 2-3 минути, след което се заливат с 9 ч. ч. вряла вода. (За да не се слага допълнително мазнина, може да се използва зехтинът от печенето на доматите.)
5
Супа от червена леща с маслинени кротончета 5
Прибавя се почистената леща, разбърква се и се вари около 15 минути.
6
Супа от червена леща с маслинени кротончета 6
Към края супата се посолява, подправя се с джоджен, лимонов сок и наситнен магданоз и след няколко минути се сваля от котлона.
7
Супа от червена леща с маслинени кротончета 7
Пастетът от маслини и зехтинът се смесват и се посоляват на вкус.
8
Супа от червена леща с маслинени кротончета 8
Филийките се нарязват на кубчета, разбъркват се със сместа и се запичат за 8 минути в загрята на 200-220 градуса фурна.
9
Супа от червена леща с маслинени кротончета 9
При сервиране всяка порция супа се гарнира с кротони и се украсява със стръкче магданоз.
10
Супа от червена леща с маслинени кротончета 10
Съвет: За да се почисти по-лесно, лещата се залива със студена вода, изплувалите на повърхността частици се отстраняват, след което се прецежда през фина цедка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2015
Вкусно и лесно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: