Тиквички "Карпионе"

Гост: Роберта Гатти, съставител на кулинарната книга с традиционни италиански ястия "Четири сезона"
Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2007
Тиквички
 
Необходими продукти:
3 тиквички
2 скилидки чесън
2 глави лук
4-5 листа салвия
4-5 дафинови листа
1 в. ч. червено вино
50 мл винен оцет
зехтин за пържене


Начин на приготвяне:
1
Тиквички
Тиквичките се нарязват по дължина на филии, посоляват се и се пържат в зехтин от двете страни до златисто.
2
Тиквички
Изваждат се върху салфетки, за да се отцедят от излишната мазнина, след което се подреждат в купа.
3
Тиквички
Лукът се нарязва на дебели шайби.
4
Тиквички
Шайбите лук се запържват в зехтина заедно с почистените скилидки чесън (цели), салвията и дафиновите листа.
5
Тиквички
След 2-3 минути, когато лукът се зачерви, се наливат оцетът и червеното вино.
6
Тиквички
Сосът се вари около 3 минути и с него се заливат изпържените тиквички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: