Нудълс с тофу и зеленчуци

Китайска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г яйчни нудълс (спагети)
1 ч. л. захар
1 ч. л. чили сос
1 с. л. лимонов сок
3 с. л. соев сос
ядки кашу за гарниране
6 с. л. олио
1 яйце
1/2 глава лук
1 червена чушка
2 скилидки чесън
6-7 бр. бейби царевица
100-120 г тофу
200-250 г броколи
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Нудълс с тофу и зеленчуци
Броколите се почистват, разделят се на розички и се бланшират в подсолена вода.
2
Нудълс с тофу и зеленчуци 2
Лукът, чесънът и чушката се почистват и се нарязват.
3
Нудълс с тофу и зеленчуци 3
Тофуто се нарязва на кубчета, запържва се до златисто в уок с предварително сгорещени 2-3 с. л. олио, след което се изважда.
4
Нудълс с тофу и зеленчуци 4
В същата мазнина за около 30 секунди се запържват лукът и чесънът. Добавя се чушката и след още 30 секунди се сипват розичките броколи. Зеленчуците се пържат около минута, след което се прехвърлят в чиния.
5
Нудълс с тофу и зеленчуци 5
Соевият сос, лимоновият сок и чили сосът се смесват, поръсват се със сол и захар и се разбъркват.
6
Нудълс с тофу и зеленчуци 6
Нудълсите се сваряват в подсолена вода, след което се изплакват и се подсушават в кърпа.
7
Нудълс с тофу и зеленчуци 7
Сипват се в уок с 2-3 с. л. сгорещено олио и се запържват, като се разбъркват внимателно.
8
Нудълс с тофу и зеленчуци 8
След 2-3 минути се прибавя бейби царевицата и се налива сосът.
9
Нудълс с тофу и зеленчуци 9
Чупи се яйцето, разбърква се и се сипват запържените зеленчуци.
10
Нудълс с тофу и зеленчуци 10
Ястието се гарнира с ядки кашу и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: