Летни раки по капански

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава лук
3 домата
3 чушки
1/2 ч. ч. ориз
1 с. л. чубрица
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Летни раки по капански
Лукът се нарязва наедро и се запържва в загрятото олио.
2
Летни раки по капански 2
Добавя се оризът, разбърква се и се запържва, докато стане "стъклен".
3
Летни раки по капански 3
Налива се 1/2 ч. ч. топла вода (колкото е оризът) и се посолява.
4
Летни раки по капански 4
Доматите се нарязват на полумесеци, а чушките – на ивици.
5
Летни раки по капански 5
Щом набъбне, оризът се пресипва в тавичка и се разстила равномерно.
6
Летни раки по капански 6
Отгоре се подреждат ивиците чушка и парчетата домат.
7
Летни раки по капански 7
Ястието се поръсва с чубрица и сол, залива се с вода и се пече около 20-30 минути в загрята до 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: