Летни раки по капански

Дата: 27.09.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава лук
3 домата
3 чушки
1/2 ч. ч. ориз
1 с. л. чубрица
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Летни раки по капанскиЛукът се нарязва наедро и се запържва в загрятото олио.
2
Летни раки по капански 2Добавя се оризът, разбърква се и се запържва, докато стане "стъклен".
3
Летни раки по капански 3Налива се 1/2 ч. ч. топла вода (колкото е оризът) и се посолява.
4
Летни раки по капански 4Доматите се нарязват на полумесеци, а чушките – на ивици.
5
Летни раки по капански 5Щом набъбне, оризът се пресипва в тавичка и се разстила равномерно.
6
Летни раки по капански 6Отгоре се подреждат ивиците чушка и парчетата домат.
7
Летни раки по капански 7Ястието се поръсва с чубрица и сол, залива се с вода и се пече около 20-30 минути в загрята до 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
milenka коментира рецептата Хрупкав хляб със сусам
Angelina Daneva се регистрира в сайта.
ioni се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Пица със зеленчуци на грил
SuperMag коментира рецептата Салата от печени тиквички
SuperMag коментира рецептата Пилешко с пролетни зеленчуци
SuperMag коментира рецептата Супа топчета със спанак
SuperMag коментира рецептата Ябълки със сирене и ядки
SuperMag коментира рецептата Тофу с ябълки
SuperMag коментира рецептата Постна ябълкова торта
SuperMag коментира рецептата Тарт с ябълки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта