Къри със сьомга

Тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2007
Къри със сьомга
 
Необходими продукти:
150 г филе от сьомга
1/2 глава лук
1 жълта чушка
1 люта чушка
1 ч. л. накълцан джинджифил
1/2 ч. л. паста от скариди (1 филе аншоа)
1/2 ч. л. палмова захар
1 ч. л. пюре от тамаринд
100 мл рибен бульон
2 яйца
1 шепа спанак
1/2 морков
1 ч. л. рибен сос
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Къри със сьомга
Лукът и почистената от семето жълта чушка се нарязват наедро и се слагат в тиган.
2
Къри със сьомга 2
Добавят се лютата чушка, джинджифилът и пастата от скариди.
3
Къри със сьомга 3
Заливат се с бульона и се задушават до омекване.
4
Къри със сьомга 4
Сосът се пюрира, връща се в тигана, добавят се пюрето от тамаринд и палмовата захар и се загрява.
5
Къри със сьомга 5
Яйцата се разбиват в купичка, овкусяват се с рибен бульон и се разбъркват със спанака и нарязания на фин жулиен морков.
6
Къри със сьомга 6
Сместа се сипва в тиган със сгорещено олио и омлетът се пържи на умерен огън, като се обръща. След това се нарязва и се слага в купичка.
7
Къри със сьомга 7
Филето от сьомга се запържва леко, след което се слага в загретия сос.
8
Къри със сьомга 8
Омлетът се залива със соса и отгоре се слага рибата. Ястието се сервира с гарнитура от ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: