Картофена супа с пащърнак

Вкусна зеленукова супа
Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г картофи
700 г пащърнак
2 стръка праз
150 г френско козе сирене
1,5 л зеленчуков бульон
100 мл зехтин
сокът от 1/2 лимон
50 г сурови тиквени семки
2 стръка мащерка
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Картофена супа с пащърнак
Картофите и пащърнакът се обелват и се нарязват на кубчета. Празът се почиства и се нарязва наситно.
2
Картофена супа с пащърнак  2
Слагат се в голяма тенджера, налива се бульонът, овкусява се със сол и пипер, прибавят се стръковете мащерка и 20 мл от зехтина. Готви се на слаб огън под капак, докато зеленчуците омекнат.
3
Картофена супа с пащърнак  3
След това мащерката се изважда, а супата се пасира.
4
Картофена супа с пащърнак  4
Тиквените семки се смилат много добре. Смесват се с чесъна, сол, останалия зехтин, лимоновия сок и отново се смила. Ако е нужно, се наливат 20–30 мл вода.
5
Картофена супа с пащърнак  5
Супата се сервира с нарязано на шайби сирене и тиквената смес.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2015
Семейството ми много хареса супатй.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: