Пиле карай

Ястие от северна Индия - приготвя Пракаш Мишра, готвач на фамилия Митал
Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 обезкостени пилешки бутчета без кожа
100 г пречистено масло (гхи)
20 мл готварска сметана
2-3 сушени люти чушки
2 домата
1 зелена чушка
1 глава лук
3-4 ч. л. лют пипер
3 1/2 ч. л. чеснова паста
2 ч. л. зърна кориандър
2 ч. л. зърна кимион
1 1/2 - 2 ч. л. смлян кимион
1 1/2 - 2 ч. л. смлян кориандър
1 - 1 1/2 ч. л. куркума
1 ч. л. сол
2 щипки сушени листа сминдух
1-2 щипки гарам масала (къри)
джинджифил, люта чушка и магданоз за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Пиле карай
Лукът се почиства и се нарязва наситно.
2
Пиле карай 2
Маслото се загрява в тенджера. Сипват се зърната кориандър, кимион и лютите чушки. Добавя се наситненият лук и се запържва 1-2 минути, като се бърка. След това се задушава под капак, докато добие златисто-кафяв цвят.
3
Пиле карай 3
Задушеният лук се подправя с чесновата паста, разбърква се и се пържи 1 минута.
4
Пиле карай 4
Доматите се нарязват на кубчета, сипват се в тенджерата и всичко се задушава още 10 минути.
5
Пиле карай 5
След това сместа се сваля от котлона и се поръсва със смлян кимион, смлян кориандър и куркума.
6
Пиле карай 6
Връща се на котлона, подправя се с лют пипер, разбърква се и се запържва за 1 минута.
7
Пиле карай 7
Слага се нарязаното на късчета месо, посолява се и се задушава около 10 минути.
8
Пиле карай 8
Добавя се нарязаната на кубчета чушка и къкри още 1-2 минути.
9
Пиле карай 9
Накрая ястието се подправя с гарам масала и сушени листа от сминдух. Налива се сметаната, разбърква се и се сваля от котлона.
10
Пиле карай 10
При сервиране пиле карай може да се гарнира с люта чушка, наситнен магданоз и джинджифил.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: