Агнешко с коприва и резене

Българска национална кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо с кости
200 г коприва
50 г масло
4 стръка лук
1-2 зелени чушки
1 глава резене
1 морков
2 ч. л. сушен джоджен (10-12 стръка пресен)
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с коприва и резене
Месото се почиства от лойта и се нарязва на порционни парчета.
2
Агнешко с коприва и резене 2
Маслото се загрява в тенджера, слага се нарязаното агнешко и се запържва 3-4 минути (не се разбърква, за да се запечата).
3
Агнешко с коприва и резене 3
Лукът и морковът се почистват и се нарязват на колелца.
4
Агнешко с коприва и резене 4
Зеленчуците се сипват при месото. Разбърква се, посолява се и се задушава под капак 30 минути.
5
Агнешко с коприва и резене 5
След това по-големите кокали се отстраняват и месото се поръсва с червен пипер.
6
Агнешко с коприва и резене 6
Сипват се нарязаните зелени чушки и резене, налива се 1 ч. ч. топла вода и ястието къкри още 10-15 минути.
7
Агнешко с коприва и резене 7
Накрая се добавя наситнената коприва и се подправя с джоджен. Налива се 1 к. ч. топла вода и къкри под капак още 5-8 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: