Пиле "Света Елена"

Рецепта от родопското село Павелско
Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пилешко филе
50 г гъби
100 мл сметана
2 червени печени чушки
1 глава червен лук
2-3 с. л. олио
сол и родопска подправка на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Филето се нарязва на парчета, гъбите и червеният лук – на филии.
2
Пиле
Олиото се загрява в тиган и в него се запържва нарязаното филе.
3
Пиле
Прибавя се лукът и се разбърква.
4
Пиле
След това се посолява и се поръсва с подправките.
5
Пиле
Печените чушки се нарязват на парченца и се сипват при останалите продукти.
6
Пиле
Към тях се добавят и нарязаните гъби.
7
Пиле
Накрая ястието се залива със сметаната, разбърква се и след няколко минути се сваля от котлона.
8
Пиле
При сервиране порциите се гарнират със свежи зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: