Павелска дроб сарма

Рецепта от родопското село Павелско
Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 комплект агнешки дреболии
2 яйца
200 г кисело мляко
черен пипер и сол на вкус
3 щипки сух джоджен
1 домат
2 връзки зелен лук
1 ч. ч. ориз
100 г краве масло
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Павелска дроб сарма
Дреболиите се слагат в тенджера с кипнала вода, поръсват се с малко сол и се варят около 30 минути. Булото се накисва в студена вода, за да стане еластично.
2
Павелска дроб сарма 2
Mаслото се загрява и в него се задушава нарязаният надребно зелен лук.
3
Павелска дроб сарма 3
Когато лукът омекне, се сипва оризът. Поръсва се с черен пипер и се разбърква.
4
Павелска дроб сарма 4
Сварените дреболии се изваждат от бульона и се нарязват надребно.
5
Павелска дроб сарма 5
Запърженият ориз се сипва в тенджера, добавят се нарязаните дреболии и всичко се поръсва с джоджен.
6
Павелска дроб сарма 6
Наливат се около 500-600 мл от бульона, в който са варени дреболиите,
кипва се и ври около 15-20 минути.
7
Павелска дроб сарма 7
Булото се нарязва на няколко еднакви по големина парчета. Всяко парче се слага в купичка, сипва се от плънката и се увива като сарма.
8
Павелска дроб сарма 8
Сармите се подреждат в намазнена тава и в нея се налива малко от бульона.
9
Павелска дроб сарма 9
Върху сармите се разпределя нарязаният наситно домат и се пекат около 15 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
10
Павелска дроб сарма 10
Яйцата се разбиват с киселото мляко. Сармите се покриват със заливката, поръсват се с наситнен магданоз и се пекат още 15 минути (до златисто).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: