Агнешки шишчета със сос „Чимичури“

Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за месото:
1 кг обезкостен агнешки бут
2 скилидки чесън
1 с.л. мед
200 мл бира
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за соса „Чимичури“:
1 връзка магданоз
1 връзка кориандър
1 връзка риган
1 скилидка чесън
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. червен пипер на люспи
2 с.л. червен винен оцет
100 мл зехтин


Начин на приготвяне:
1
Агнешки шишчета със сос „Чимичури“
Месото се нарязва на кубчета, а чесънът се наситнява.
2
Агнешки шишчета със сос „Чимичури“ 2
В купа се слага месото, прибавят се чесънът и медът.
3
Агнешки шишчета със сос „Чимичури“ 3
Налива се бирата, тя трябва да покрива месото. Оставя се да се маринова в хладилник за 1 час.
4
Агнешки шишчета със сос „Чимичури“ 4
В блендер се слагат всички продукти за соса „Чимичури“ без зехтина. Смилат се леко, след това се налива зехтинът и се смила отново. Сосът трябва да има по-груба текстура, а не да е гладко пюре. Прибира се в хладилник за 1 час.
5
Агнешки шишчета със сос „Чимичури“ 5
Месото се изважда от хладилника и парчетата се нанизват на шишчета (ако са бамбукови, предварително трябва да са накиснати във вода).
6
Агнешки шишчета със сос „Чимичури“ 6
Шишовете се пекат на намазан със зехтин грил за около 7-9 минути, като се обръщат периодично.
7
Агнешки шишчета със сос „Чимичури“ 7
Сервират се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: