Пиле „Дижонез“

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 пилешки пържоли от бут (без кожа)
1 лимон
80 мл зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. дижонска горчица
2 с. л. майонеза
сол и бял пипер на вкус

за гарнитурата:
800 г картофи (стари)
40 г краве масло
100 мл прясно мляко
1 скилидка чесън
1/2 връзка див лук
сол и бял пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пиле „Дижонез“
В купа се смесват настърганата кора и сокът от лимона, зехтинът, майонезата и горчицата. Подправя се със сол и бял пипер на вкус, разбърква се добре.
2
Пиле „Дижонез“ 2
Месото се маринова в сместа за около 4 часа в хладилник.
3
Пиле „Дижонез“ 3
Тава се покрива с алуминиево фолио, в нея се поставя решетка, а върху нея се подрежда месото. Пече се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност – 20 минути.
4
Пиле „Дижонез“ 4
Картофите се обелват и се сваряват заедно с обелената скилидка чесън и сол на вкус. Когато омекнат добре, се отцеждат и се пюрират заедно с чесъна.
5
Пиле „Дижонез“ 5
Смесват се със загрятото с маслото прясно мляко и хубаво се разбърква.
6
Пиле „Дижонез“ 6
Накрая се овкусява с наситнения див лук, сол и бял пипер.
7
Пиле „Дижонез“ 7
Пилешките пържоли се поднасят с пюрето.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2023
Супер стана, малко по-лимонено отколкото очаквах, но може би лимончето ми е било по-голямо. Направих си гарнитура от картофено пюре с праз лук.
9.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2020
Месото стана много крехко и ароматно. Приготвих го в Еър фрайър и поднесох с трио пюрета, сос с манатарки и чипс от салвия :) Голяма вкусотия
8.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2020
Здравейте, преди време изпробвах рецептата и много се хареса от нашето семейство. Исках да попитам, дали е удачен вариант, да изпека месото в тава? :)
7.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2018
Страхотна рецепта!
6.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2016
Вечерята тази вечер :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: