Гьоза

Японски пелмени
Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
240 г брашно
1/2 ч. л. сол
царевично нишесте за разточване

за плънката:
300 г смляно месо от свинска плешка
1/2 китайско зеле
4 скилидки чесън
2 с. л. соев сос

за соса:
1/2 връзка кориандър
10 г пресен джинджифил
50 мл соев сос
1 люто чушле (пеперончино)
2 с. л. сусамово олио
2 с. л. оризов оцет



Начин на приготвяне:
1
Гьоза
Брашното се смесва със солта и 130 мл гореща вода. Замесва се гладко тесто. Оформят се 2 фитила. Оставя се да почине 30 минути.
2
Гьоза 2
Всеки фитил се реже на 12 парчета, които се разточват натънко върху поръсен с нишесте плот. Изрязват се с ринг.
3
Гьоза 3
Наситнените зеле и скилидки чесън се смесват с мляното месо и соевия сос. Разбърква се.
4
Гьоза 4
От разточените кръгчета тесто и овкусената кайма се оформят пелмени.
5
Гьоза 5
Затварят се и се прищипват, за да се залепят.
6
Гьоза 6
Част от оформените пелмени се слагат в намазан с олио сгорещен тиган. Пържат се около минута, без да се обръщат.
7
Гьоза 7
Наливат се 50–100 мл вода и се похлупва. Готви се на умерен огън, докато течността се изпари. По същия начин се приготвят и останалите пелмени.
8
Гьоза 8
Джинджифилът за соса се настъргва и се смесва със соевия сос, оризовия оцет, сусамовото олио, наситнения кориандър и натрошеното пеперончино.
9
Гьоза 9
Пелмените се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2021
Харесаха ми, но трябва да поработя по визията.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2016
Много са лесни и вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: