Печени кюфтета с гъбен сос

Дата: 04.02.2016
ТИТЛА: Чирак
Печени кюфтета с гъбен сосПечени кюфтета с гъбен сосПечени кюфтета с гъбен сос
 
Необходими продукти:
500 г кайма
200-300 г гъби
олио
брашно
краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Каймата се омесва с подправките.
2
Оформят се средно големи кюфтенца.
3
Подреждат в тава, застлана с хартия за печене и се пекат около 1 час в загрята на 180 градуса фурна.

4
Сосът се приготвя като гъбите се нарязват на филийки и се запържват в масло.
5
Към тях се сипват 2 с. л. брашно, разбъркваме добре и постепенно заливаме с вода, при постоянно бъркане.
6
Когато сместа леко се сгъсти, дърпаме съда от котлона.
7
Кюфтенцата се поднасят, залети със соса.

Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2016
За соса ползвах 1 ч.ч вода,добавих и сол и черен пипер,кюфтетата имат нужда от подправки, може би чубрица.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта