Печени кюфтета с гъбен сос

Бързи и лесни кюфтета
ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.02.2016
Печени кюфтета с гъбен сос
Печени кюфтета с гъбен сос
Печени кюфтета с гъбен сос
 
Необходими продукти:
500 г кайма
200-300 г гъби
олио
брашно
краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Каймата се омесва с подправките.
2
Оформят се средно големи кюфтенца.
3
Подреждат в тава, застлана с хартия за печене и се пекат около 1 час в загрята на 180 градуса фурна.

4
Сосът се приготвя като гъбите се нарязват на филийки и се запържват в масло.
5
Към тях се сипват 2 с. л. брашно, разбъркваме добре и постепенно заливаме с вода, при постоянно бъркане.
6
Когато сместа леко се сгъсти, дърпаме съда от котлона.
7
Кюфтенцата се поднасят, залети със соса.

Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2016
За соса ползвах 1 ч.ч вода,добавих и сол и черен пипер,кюфтетата имат нужда от подправки, може би чубрица.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: