Сьомга с хрупкава коричка

Бързо основно с перфектен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг филе от сьомга (без кожа)
2 филии бял хляб
1/2 връзка магданоз
2 стръка розмарин
1 скилидка чесън
30 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
1 ч. л. каперси
сол на вкус

за гарнитурата:
600 г царевица (от консерва)
200 г спанак (почистен)
15 г краве масло
120 мл животинска сметана
2 скилидки чесън
15 мл зехтин
1/8 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Сьомга с хрупкава коричка
Рибата се реже на 6 парчета, посолява се, маже се със зехтин, и се готви до златисто, от двете страни, в загрят тиган с незалепващо покритие.
2
Сьомга с хрупкава коричка 2
В купата на блендер се смесват хлябът, каперсите, розмаринът, магданозът, чесънът, зехтинът и сол на вкус.
3
Сьомга с хрупкава коричка 3
Смилат се, докато станат на трохи.
4
Сьомга с хрупкава коричка 4
Рибата се слага в тава, покрива се с трохите и се пече в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) до готовност – около 8–10 минути.
5
Сьомга с хрупкава коричка 5
Чесънът за гарнитурата се наситнява и се запържва закратко в загретите зехтин и масло.
6
Сьомга с хрупкава коричка 6
Слага се нарязаният наедро спанак и се готви, докато омекне.
7
Сьомга с хрупкава коричка 7
Прибавя се царевицата, окусява се със сол, черен пипер и индийско орехче.
8
Сьомга с хрупкава коричка 8
Налива се сметаната и се оставя на котлона, докато се сгъсти – около 5 минути.
9
Сьомга с хрупкава коричка 9
Сьомгата се сервира с гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2016
Коричката ми не се получи
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
Страхотен вкус! Вместо хляб сложих сухар и пропуснах розмарина защото нямах.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Вкусотийка!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: