Печен свински врат със зеленчуци

Дата: 15.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,8 кг свински врат с кост (цяло парче)
300 мл телешки бульон
300 мл червено вино
3 скилидки чесън
2 глави лук
2 моркова
2 дафинови листа
2 с. л. морска сол
1 с. л. олио
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган
за гарнитурата:
800 г моркови
200 г замразен грах
50 г краве масло
4 картофа
1 глава чесън
1/2 връзка копър
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печен свински врат със зеленчуциЧесънът се стрива на паста в хаванче заедно с морската сол.
2
Печен свински врат със зеленчуци 2Добавят се смленият черен пипер, риганът и червеният пипер. Налива се и олио и се разбърква, за да се получи паста.
3
Печен свински врат със зеленчуци 3Месото се поставя в тава и се натрива с пастата.
4
Печен свински врат със зеленчуци 4Лукът и морковите се обелват, режат се наедро и се слагат в тавата. Наливат се бульонът и виното и се пускат дафиновите листа.
5
Печен свински врат със зеленчуци 5Пече се 30–40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това температурата се намалява на 140 градуса и ястието се допича за 2–3 часа, покрито с алуминиево фолио.
6
Печен свински врат със зеленчуци 6Месото се изважда, а сосът се прецежда и се редуцира.
7
Печен свински врат със зеленчуци 7Морковите за гарнитурата се белят и се слагат в тава, заедно с добре измитите, но необелени картофи и главата чесън. Овкусяват се със сол и черен пипер и се залива с олио. Пекат се на 140 градуса за 2 часа заедно с месото.
8
Печен свински врат със зеленчуци 8Когато зеленчуците са готови, картофите се натрошават.
9
Печен свински врат със зеленчуци 9Морковите се режат на кубчета, а чесънът се изстисква.
10
Печен свински врат със зеленчуци 10Грахът се бланшира в подсолена вода и се отцежда.
11
Печен свински врат със зеленчуци 11Зеленчуците се смесват в голяма купа.
12
Печен свински врат със зеленчуци 12Прибавят се маслото, нарязаният копър и сол на вкус. Разбърква се, докато маслото се разтопи.
13
Печен свински врат със зеленчуци 13Месото се поднася с гарнитурата и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2017
Много вкусно стана. Благодаря Ви, Бон апети! Благодарение на Вас хора като мен, които не могат да готвят, успяват да сложат вкуснотии на масата. Много бих се радвала, ако в сайта имаше опция директно да се избира коя страница от рецептите да се отвори, а не да трябва да минаваш през всички последователно.
7.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2017
!
6.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2016
Получи се много вкусно. Месото стана много крехко.
5.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2016
Страхотна рецепта! Аз направих пюре от зеленчуците :)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Емилия, когато печем без вентилатор, градусите се увеличават с още 20. Може да използваш месо от свинска плешка, но времето за печене най-вероятно ще е различно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
пламен се регистрира в сайта.
Ангела се регистрира в сайта.
Евелина Христова се регистрира в сайта.
Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Пилешки хапки на фурна
Атанаска Йoрданова се регистрира в сайта.
Nadezhda Zlatareva се регистрира в сайта.
Димитър Андонов се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта