Английски хляб

В родината му го наричат котидж хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
1 яйце
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
200–250 мл топла вода
2 с. л. олио (+ за намазване)



Начин на приготвяне:
1
Английски хляб
Брашното се смесва с маята и солта.
2
Английски хляб 2
Оформя се кладенче и в него се сипват водата и олиото.
3
Английски хляб 3
Замесва се меко и еластично тесто, което се оставя да втаса.
4
Английски хляб 4
Около 1/3 от него се отделя и се оформя на топка. Останалата част също се оформя на топка. Голямата се поставя в намазнена тава. Върху нея се слага малката.
5
Английски хляб 5
С дръжката на дървена бъркалка, поръсена с брашно, се прави кръст.
6
Английски хляб 6
Така оформеният хляб се покрива с кърпа и се оставя да втаса.
7
Английски хляб 7
Намазва се с разбито яйце и се пече 20–25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2015
непременно ще го пробвам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: