Агнешки шишчета

Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2003
Агнешки шишчета
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
3 стръка лук
1 стрък чесън
1 к. ч. червено вино
3-4 с. л. олио
1-2 с. л. пресен девесил
1 ч. л. сух джоджен
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. сух розмарин
1/2 ч. л. червен пипер
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки шишчета
Месото се нарязва на малки парчета, лукът и чесънът – на колелца. Поставят се в купа и се поливат с олиото.
2
Агнешки шишчета 2
Месото се подправя с джоджен, розмарин, сол, черен пипер, червен пипер и девесил, залива се с червеното вино и хубаво се разбърква. Оставя се да отлежи в маринатата 10-12 часа.
3
Агнешки шишчета 3
Маринованото месо се нанизва на шишчета. Шишчетата се изпичат на барбекю или грил тиган, като периодично се обръщат и се мажат с маринатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: