Агнешко с печени чушки и маслини

Богато и апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за агнешкото:
1 агнешки бут
1 буркан печени червени чушки (без оцет)
250 г чери домати
150 г маслини „Каламата" (без костилки)
200 мл бяло вино
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
300 г кускус без варене
150 г краве масло (меко)
60 г филирани бадеми
2 стръка пресен чесън
2 скилидки чесън
1 връзка джоджен
1 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с печени чушки и маслини
Агнешкото бутче се обезкостява, реже се на средно големи кубчета. Овкусява се със сол и черен пипер и се пържи до златисто в загрят зехтин.
2
Агнешко с печени чушки и маслини 2
Добавят се наситнените розмарин, магданоз и чесън, наливат се виното и 400 мл вода, посолява се и се готви под капак, докато месото омекне.
3
Агнешко с печени чушки и маслини 3
Чушките се режат на ивички, маслините – на шайби, а доматите се разполовяват. Добавят се към месото и то се готви още 30 минути на слаб огън.
4
Агнешко с печени чушки и маслини 4
Скилидките чесън се стриват на паста с малко сол.
5
Агнешко с печени чушки и маслини 5
Пресният чесън и джодженът се наситняват, а лимоновата кора се настъргва. Маслото се смесва с двата вида чесън, джоджена, лимоновата кора и сол на вкус.
6
Агнешко с печени чушки и маслини 6
С помощта на фолио се оформя като бонбон и се прибира в хладилник, за да стегне.
7
Агнешко с печени чушки и маслини 7
Кускусът се залива с 600 мл гореща вода, посолява се и се покрива с прозрачно фолио. Оставя се за 2–3 минути – да набъбне.
8
Агнешко с печени чушки и маслини 8
Филираните бадеми се запичат до златисто в сух, загрят тиган. Кускусът се овкусява с няколко лъжици лимонов сок, посолява се и се разбърква с бадемите.
9
Агнешко с печени чушки и маслини 9
Агнешкото се поднася върху кускуса, заедно с нарязаното масло.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2021
Страхотна рецепта! Отново ще я направя!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: